Sold out
Stēvija 10s
€2.58
Daudzgadīgi, 60-80 cm augsti augi, kas ir 10-16 reižu saldāki par cukuru. Auga lapiņas iespējams pievienot tējai, kafijai, kompotam, konditorejas izstrādājumiem- visam, ko nepieciešams saldināt. Augs tikpat kā nesatur kalorijas un nav bīstams diabēta slimniekiem. Var audzēt istabā, vasarā- uz balkona. Laukā augs nepārziemo. Audzējot stēviju uz palodzes, vēlā rudenī un ziemā, obligāti nepieciešams ierīkot papildu apgaismojumu un nodrošināt labvēlīgus augšanas apstākļus. Lai sēklas sadīgtu, svarīgi nepārlaistīt un nepārkaltēt sējumu. Sēklas ir smalkas, pēc sēšanas tās nevajag apbērt ar zemi. Audzējot ieteicams slāpekli saturošus mēslošanas līdzekļus lietot ar mēru, jo tie samazina lapu saldumu.
Iepakojumā 10 sēklas.
Nav noliktavā
Kategorijas: Garšaugi
Shipping & Delivery
Saistītie Produkti
KRESSALĀTI 10g
€0.54
Lapās augsts vitamīnu un minerālvielu saturs. Vērtīga garšviela un dekoratīvs augs, ko izmantot visu gadu. Noder arī žāvētu augļu ražošanā.
Gludas, intensīvi zaļas lapas ar spēcīgu aromātu, ieteicamas lietot kā piedevu ēdieniem. Šķirne izturīga pret miltrasu.
Lapu raža ir augsta. Pirmo ražu novāc apmēram 100 dienas pēc sēklu sēšanas. Labvēlīgos gados var iegūt trīs komerciālas lapu ražas. Sēklas pavasara ražai ieteicams sēt jūlijā, bet vasaras un rudens ražai - agrā pavasarī. Pārāk blīvi sēt nav ieteicams. Šķirne ir piemērota lopbarībai zem seguma.
Sēšana: marts - aprīlis; Augšanas atstatums: 30-40 x 10-20 cm; Raža: jūlijs - maijs.
Lupstājs 1g
€0.68
Daudzgadīgs, gara auguma garšaugs. Uzturā izmanto lapiņas, sēklas un saknes. Lapas un sēklas pievieno dažādiem ēdieniem, zupām, mērcēm, salātiem, gaļas ēdieniem. Sakņu novārījums uzlabo gremošanu, veicina apetīti, to izmanto kā atkrēpošanas līdzekli. Augam piemīt antiseptiska, fungieīda, antispazmatiska iedarbība, urīndzenošas īpašības. Lapu novārījums palīdz brūču dziedināšanā, to lieto aromatizētām vannām. Žāvējot lapiņas nezaudē aromātu. Saknes neievākt pirms ziedēšanas. Sēklas sēj tieši augsnē: III-VIII, izstāda ar attālumu 40x60 cm. Ražu vāc: V-X. Iepak.: 1g, apm. 350-360 sēklas.
Sinepes Green Fire 0.3g
€0.85
Vidēja lieluma dziļi iegrieztas, zaļas lapas ar asu piparu garšu. Paredzētas svaigam patēriņam, sautē, cepj, pievieno mērcēm vai papildina salātus, lai pievienotu tiem austrumu virtuves garšu. Sinepju lapas satur folijskābi, mikroelementus, suforafānu, kas iedarbojas kā pretiekaisuma viela, novēršot ļaundabīgo šūnu veidošanos un regulējot cukura līmeņa problēmas asinīs. Ļoti viegli audzējams, iztur aukstumu līdz -5 ° C. Lapu rozetes ātri ataug. Sēklas dēstu kastītēs sēj: III-IV, atklātā laukā sēj: V; VII-VIII, ar attālumu 30x60 cm. Ražu vāc: V-X. Iepak.: 0,3 g.; 1g apm. 600 sēklas.
Sinepes Red Frills 0.5g
€0.85
Vidēja lieluma dziļi iegrieztas, sarkanas lapas ar asu piparu garšu. Paredzētas svaigam patēriņam, sautē, cepj, pievieno mērcēm vai papildina salātus, lai pievienotu tiem austrumu virtuves garšu. Sinepju lapas satur folijskābi, mikroelementus, suforafānu, kas iedarbojas kā pretiekaisuma viela, novēršot ļaundabīgo šūnu veidošanos un regulējot cukura līmeņa problēmas asinīs. Ļoti viegli audzējams, iztur aukstumu līdz -5 ° C. Lapu rozetes ātri ataug. Sēklas dēstu kastītēs sēj: III-IV, atklātā laukā sēj: V; VII-VIII, ar attālumu 30x60 cm. Ražu vāc: V-X. Iepak.: 0,5 g.; 1g apm. 600 sēklas.
Spināti Amador H 5g
€0.68
Spināti RED CARDINAL H 2g
€0.50
Agrīns, pret miltrasu izturīgs hibrīds. Audzē agra pavasara un rudens ražai. Veģetācijas periods 30-40 dienas no iesēšanas. Lapiņas plānas, zaļas ar sārtām dzīsliņām, sārtu kātiņu. Sēj martā vai septembrī, blīvāk neka citas šķirnes. Lieto svaigus, piemēroti pārstrādei. Spinātu lapas ir vērtīgas tajos esošo vitamīnu, minerālvielu un citu organismam nepieciešano vielu dēļ. Iepakojumā: 2g
SPINĀTSKĀBENES 1g
€0.96
Daudzgadīgas, izturīgas pret sausumu, labi pārziemo. Pirmās lapiņas parādās agri pavasarī, tiklīdz nokūst sniegs, un ir daudz lielākas par parastajām skābenēm. Augi izaug līdz 8-15cm augsti. Pārtikā lieto jaunās lapiņas. Ļoti vērtīgas uzturā – tajās daudz vitamīnu un minerālvielu, turklāt tajās ir maz oksālskābes. Piemērotas salātiem, zupām, pildījumiem, var saldēt vai konservēt kā parastās skābenes.
Kontaktinformācija
Noderīga informācija
I/K STASIS I @2021 Visas tiesības rezervētas