Pārtikas žāvēšana ir lieliska metode, kā saglabāt to dabiskos ieguvumus veselībai.
Siltais gaiss iestatītajā temperatūrā brīvi cirkulē ierīces iekšpusē starp sildīšanas spoli un atsevišķiem produktu slāņiem, kas novietoti uz sietiem. Izmantojot šo metodi, dārzeņi, augļi un sēnes zaudē vitamīnu un uzturvielu minimumu.
Žāvētājs ļauj gatavot veselīgu pārtiku visu gadu, neizmantojot kaitīgas ķīmiskas vielas. Šajā ierīcē var arī kaltēt ziedus, ārstniecības augus un pagatavot graudaugus.
Žāvētāja struktūra
1. Iebūvēta apkures spole.
2. Komplektā 5 sieti
3. Vāks ar regulējamām ventilācijas atverēm
4. Strāvas vads ar spraudni un slēdzi
Pieteikums
Pirms žāvēšanas nomazgājiet pārtiku, pēc tam noslaukiet sausu. BRĪDINĀJUMS: Nenovietojiet pārtikas sietu virs sildīšanas spoles, ja tajā ir ūdens. Sadaliet ēdienu mazākos gabaliņos vai šķēlēs tā, lai tos varētu brīvi kārtot uz sieta. Produktu žūšanas laiks ir atkarīgs no gabalu biezuma. Ja daži produktu slāņi ir mazāk izžuvuši, sietus var samainīt tā, lai siets ar mazāk izžuvušu produktu atrastos zemāk, tuvāk sildelementam. Dažiem augļiem ir dabisks aizsargslānis, kas palēnina žūšanas procesu. Šādā gadījumā, lai saīsinātu žūšanas laiku, ēdienu ieteicams iegremdēt karstā ūdenī un vārīt 1-2 minūtes, pēc tam iegremdēt aukstā ūdenī, izkāst un kārtīgi nosusināt.
Uzlieciet ar produktiem pildītos sietus virs sildīšanas spoles un aizveriet vāku.
Noregulējiet ventilācijas atveres vākā atkarībā no vēlamās ventilācijas pakāpes.
Ieslēdziet žāvētāju, mašīna strādā ar 125W. Pēc pārtikas žāvēšanas izslēdziet žāvētāju un pagaidiet, līdz pārtika ir atdzisusi, un pēc tam pārvietojiet trauku, kurā tie tiks uzglabāti. Karsētais gaiss, kas iziet cauri sietiem, izraisa ūdens iztvaikošanu no žāvētā produkta. Žāvēšanas laiks ir atkarīgs no ūdens satura produktos un to gabalu lieluma, piemēram, ābolus iesakām kaltēt ne vairāk kā 5 mm biezās šķēlēs. Žāvēšanas laikā iesakām periodiski mainīt sietu stāvokli, lai iegūtu viendabīgu žāvēšanas produktu. Ūdeņainu pārtikas produktu, piemēram, plūmju, vīnogu vai mitru sēņu, žāvēšana prasa daudz ilgāku laiku.
IETEIKUMI DĀRZEŅU ŽĀVĒŠANAI
Nosaukums/ Sagatavošana/ Stāvoklis pēc žāvēšanas/ Laiks
- Baklažānu nomizo un sagriež 6-18 mm biezās šķēlēs, trauslās 6-12 stundas
- Brokoļus sadala gabaliņos, iemērc verdošā ūdenī uz 3-5 minūtēm. trausls 6-20 stundas
-Briseles kāposti pārgriezti uz pusēm trausli 8-30 stundas
- Bietēm nogriež sakni un lapas, vāra, atdzesē, sagriež šķēlēs trauslās 8-26 stundas
- Sīpolu sagriež gredzenos trausls 8-14 stundas
- Ķiplokus nomizo, sagriež šķēlēs trauslās 6-16 stundas
- Sagrieziet pupiņas un vāriet, lai tās kļūtu caurspīdīgas, trauslas 8-26 stundas
- Sēnes sagriež gabaliņos, mazas sausas veselas cietas/trauslas 3-10 stundas
- Cukini sagriež 6 mm biezās šķēlēs trauslās pēc 6-18 stundām
- sadaliet ziedkāpostu daļās, iemērciet verdošā ūdenī, līdz tas ir mīksts un stingrs 6-16 stundas
- Sadaliet kāpostus 3 mm biezās sloksnēs, noņemiet cieto kātu 6-14 stundas
-Artišoku sagriež 3-4mm biezās sloksnēs trauslās pēc 5-13 stundām
- Iemērciet burkānus verdošā ūdenī, līdz tie kļūst mīksti, pēc 8-14 stundām smalki sagrieziet vai sagrieziet šķēlēs trauslās
-Gurķi nomizo un sagriež 12mm biezās šķēlēs cieti 6-18 stundas
- Asā paprika (čili) nav nepieciešama cieta griešana 8-14 stundas
- Sēnes sagriež gabaliņos, mazas sausas tse